Проектът Better Re връща към нов живот старите батерии за смартфони

Проектът Better Re връща към нов живот старите батерии за смартфони
A A+ A++ A

В Kickstarter се появи нов проект, търсещ финансиране, който има за цел да върне към нов живот старите батерии за смартфони и по този начин помогне на природата. Създателите на Better Re предлагат лесен начин да превърнете стари батерии за мобилни устройства в източник на енергия за други устройства – телефон, таблет, плеър и дори лаптоп.

Според компанията зад идеята при сегашната честота на замяна на телефоните с нови на всеки 2 години, батериите на старите устройства запазват 80% от ефективността си – това означава, че с изхвърлянето на телефоните се изхвърля и ценен ресурс и в същото време добивът на литий расте постоянно. Последното на свой ред има много негативни последици за околната среда.

Решението е устройство, което може да приема различни по форма и размери батерии и лесно ги впряга в работа със задачата да осигурят допълнителна енергия за джаджите, които ползвате всекидневно. Базовата цена на устройството е 39 долара, а срещу 55 долара може да получите пълен пакет, включващ допълнително използвана батерия и гравирани дървени панели.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници