"Барса" написа история: Надви "Ювентус" и спечели Шампионска лига

"Барса" написа история: Надви "Ювентус" и спечели Шампионска лига
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европа има нов шампион, след като италианският Ювентус и испанският Барселона се изправиха един срещу друг на финала на най-комерсиалния футболен турнир в света – Шампионската лига.

Каталунците написаха история като надвиха италианците с 3:1 в зрелищен двубой препълнения Олимпийски стадион в Берлин.

Играчите на Луис Енрике станаха първия тим, който прави два пъти златен требъл – титла на страната си, Купата и европейски трофей. 

Голмайсторите:

Иван Ракитич откри резултата в 4 минута. В 55 минута обаче Алваро Мората изравни за "Ювентус в 55-ата минута. Преднина за каталунците обаче даде централният им нападател Луис Суарес. В 69-ата минута той беляза за 2:1 за Барса.

Веднага след гола на Суарес всичко във финала можеше да приключи, тъй като и Неймар прати топката в мрежата. Голът обаче беше отменен заради игра с ръка.

Букрално в последните секунди на двубоя обаче Барселона успя да затвърди преднината си с 3 гола, след като Неймар поправи грешката си и прати топката в мрежата.

Самият друбой:

Двубоят стартира с ранен гол още в 4-ата минута. Тогава Алба комбинира с Неймар, той пусна към Иниеста, който намери Ракитич, а той от своя страна прати топката в мрежата за 1:0. В 8-ата минута Неймар центрира в наказателното поле, където кълбото се удари в ръката на Лихтщайнер, но реферът не посочи бялата точка. В самото начало на срещата Видал игра на няколко пъти доста грубо и съдията побърза да го предупреди с жълт картон още в 10-ата минута.

В 13-ата минута Буфон се намеси отлично след удар на Дани Алвес. В 24-ата минута Мората шутира, но топката мина встрани от гредата. Минута по-късно Маркизио бе много близо до гол, но неговия много силен удар излезе в аут. В 39-ата минута Суарес прати топката в аут, а минута след това уругваецът имаше нова възможност за попадение, след като излезе на добра позиция, но този път Буфон се намеси, избивайки в корнер. До края на това полувреме Барса пропиля още една добра възможност, като след центриране на Неймар, Суарес остана под топката и не успя да засече с глава.

След почивката "Барса" продължи да създава по-интересните положения. В 51-ата минута хубава атака на каталунците завърши със силен удар на Меси, който обаче излезе в аут. "Юве" обаче стигна до равенството. В 55-ата минута Маркизио пусна към Карлос Тевес, който отправи удар, а Тер Стеген изби, но при добавката Мората на празна врата изравни - 1:1.

Този гол до голяма степен промени играта на "Ювентус", като играчите на Алегри започнаха да поглеждат доста по-често към вратата на "Барса". В 63-ата минута прекрасна атака на "Старата госпожа" бе завършена от Тевес, но изстрелът му мина над напречната греда. В 67-ата минута Погба падна в наказателното, след борба за топката с противников играч, но реферът не отсъди дузпа, въпреки протестите на звездата на "Юве". В следващата атака Меси отправи хубав удар, който бе отразен от Буфон, но при добавката Суарес се разписа на празна врата - 2:1. Две минути след това Неймар вкара нов гол за Барса, който обаче не бе зачетен заради игра с ръка на бразилския нападател.

В 78-ата минута Шави се появи в игра, заменяйки Иниеста. Това е последен мач за иконата с каталунския екип, тъй като ще продължи кариерата си в Катар. Малко след това удар с глава на Погба мина над гредата. В 87-ата минута иалианците бяха много близо до изравняване на резултата. Фернандо Йоренте пусна за Роберто Перейра в наказателното поле, но последният се препъна в последния момент и Тер Стеген улови.

В добавеното време Неймар сложи точка на спора, оформяйки крайния резултат и успеха на Барса във финала на Шампионска лига.

Реферът свири последния съдийски сигнал и новият шампион на Европа е "Барселона".

#Барселона #Ювентус #Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници