Заев плаши с нови разкрития срещу Груевски

Заев плаши с нови разкрития срещу Груевски
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Опозиционният лидер в Македония Зоран Заев заплаши, че ще има нови разкритията за злоупотребите на управляващия режим на Никола Груевски. Лидерът на Социалдемократическия съюз посочи, че т. нар. "бомби" ще продължат и през следващите дни. Това стана ясно от думите му в интервю за изданието "Кирилица".

"Така наречените "бомби" - аудиозаписи с разговори на властимащите, които стават достояние на обществото благодарение на опозицията – ще продължат да избухват в понеделник", категоричен е Заев.

По-рано лидерът на Демократичния съюз на интеграция /ДСИ/ Али Ахмети бе обявил, че няма да има "бомби" до насрочените за 10 юни разговори между политическите лидери в Брюксел.

Заев обеща, че разкритията ще продължат, но ще бъдат представени такива материали, които да не попречат на преговорите, които ще се състоят в сряда.

"Ще внимаваме, за да не бъдем обвинени, че проваляме преговорите. Ще представим на обществото записи, които разкриват различни престъпления във Футболния съюз на Македония и други граждански организации", каза лидерът на СДСМ.

Македония се намира в тежка политическа криза от няколко месеца. Обществеността беше потресена от разкритията направени от опозицията. От тях става ясно, че правителството на Никола Груевски е оказвало натиск върху политици, журналисти, бизнесмени и др., установявайки в Македония един авторитарен режим. По-късно се достигна до протести подкрепящи както опозицията, която иска оставката на Груевски и преходно правителство, така и управляващата партия, която категорично отказва това.

На лидерската среща в Брюксел на 10 юни партиите ще продължат да търсят изход от политическата криза. Зоран Заев обаче обяви вчера (5 юни), че няма да присъства на тази среща.

На 2 юни, след дълги преговори с лидерите на основните македонски партии, еврокомисарят по разширяването на ЕС Йоханес Хан обяви, че в Македония ще има предсрочни парламентарни избори през април 2016 година. Дотогава или в т. нар. преходен период трябва да се променят избирателният закон и избирателните списъци.

#Зоран Заев #Никола Груевски #Македония #компромати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници