Джокович разби Надал навръх рождения ден на испанеца

Джокович разби Надал навръх рождения ден на испанеца
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Джокович разби Надал навръх рождения ден на испанеца. Новак Джокович подари най-лошия подарък на Рафаел Надал за рождения му ден, след като го свали от трона в Париж и спря пътя му за десета титла от Ролан Гарос с победа в три сета.

Ноле показа превъзходство във феноменалния мач между двамата и безпрецедентно досега за испанеца на червени кортове, надигра Рафа в три сета със 7-5, 6-3, 6-1.

Това е и първата загуба на испанския левичар от Джокович в Париж, след като досега го беше надигравал шест пъти от шест мача. Като цяло Рафа записа доста антирекорди на рождения си ден, а именно, че претърпя и втора загуба от общо 72 мача на Ролан Гарос, като досега единственото му поражение беше от шведа Робин Сьодерлинг през 2009 г.

В днешния (3 юни) двубой първият сет започна изключително оспорвано, но сърбинът успя да го вземе със 7-5. От втория сет обаче започнаха проблемите за Матадора, който не успя да устои на агресията и бързината на Джокера.



Рафа загуби и втората част с 6-3. Третата част започна изключително тежко за Надал, след като Джокович поведе с пробив, а след това затвърди със своя сервис гейм. Рафа, все пак успя да вземе гейм, но загуби и третият сет позорно с 6-1. Проблемите за Рафа продължиха и Джокович взе победата за малко над два часа.

Ноле ще играе с победителя от мача между Анди Мъри и Давид Ферер.

#Новак Джокович #Рафаел Надал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници