БСП превърна една велика идея в чучело, заяви Страхил Ангелов

БСП превърна една велика идея в чучело, заяви Страхил Ангелов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Тези хора опорочиха една велика идея, превърнаха я в чучело. Това са хора, които абсолютно винаги твърдят, че притежават монопола върху истината те са секта. Всичко, което е казано и е писано през тези дни. Реакцията им е учудваща. Аз на тяхно място бих се запитал защо съм напуснал."

Това каза в ефира на бТВ в сряда Страхил Ангелов, който преди дни обяви, че напуска левицата, след 17 години като неин партиен член.

"Напуснах. Над 30 души вече напуснаха БСП. На мястото на тези хора бих се замисли много сериозно защо така се случва. Не е заради изборите напускането ни. Аз нищо не разцепвам, тръгвам си заради идеологически разногласия", каза още Ангелов.

"Не мога да кажа дали съм „за” или „против” Михаил Миков. Той нищо не е казвал до сега, какво трябва да се направи, за да излезе партията от кризата. Това се превърна в секта.Тези хора станаха заложници на нещо, което не се разбират. Не си тръгнах по-рано, защото бях избран за народен представител и щях да подроня доверието на колегите от партията, но вече не издържам", заяви той.

Той посочи, че смята да се оттегли от политиката, като подчерта, че няма да ходи в АБВ.

"Мисля, че ще ги загубят тези избори. В БСП почти не останаха хора, които биха могли да бъдат достойни кандидати за какво ли не. 17 години съм в БСП и мисля, че главният виновник да се стигне до тук е председателят на партията, който е бил най-дълго на този пост", каза още Ангелов.

"Тези хора никога на никого не са обръщали внимание на никой. Те не направиха модерен социализъм. Не успяха да се докоснат до сърцата на младите хора", категоричен бе той.

#Страхил Ангелов #БСП #АБВ #Михаил Миков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници