И Енерго-про и ЕВН ще обжалват глобата

И Енерго-про и ЕВН ще обжалват глобата
Снимка: grada.bg
A A+ A++ A

Електроразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО не приема решението на Комисия за защита на конкуренцията, в което се твърди, че компанията е злоупотребила с господстващо положение. Наложената на дружеството глоба е в размер на 167 256 лева.

"Компанията осъществява своята лицензионна дейност качествено и добросъвестно, спазвайки българското законодателство, и не е нарушило Закона за защита на конкуренцията. Цените, които ЕНЕРГО-ПРО Мрежи е определило за достъп до стълбовната електроразпределителна мрежа ниско напрежение, са образувани въз основа на пазарен и икономически анализ на реалните разходи на време, труд и ресурси от страна на дружеството, предизвикани от достъпа на служителите на външни оператори", съобщиха от компанията.

Дружеството ще обжалва решението пред Върховния административен съд. От ЧЕЗ също обявиха, че ще обжалват решението.

От ЕВН обявиха, че недоумение буди и фактът защо един срещу друг се изправят интересите на клиентите на дружеството да имат сигурност на снабдяването срещу бизнес интересите на различни търговски субекти, развиващи чужда за инфраструктурата на дружеството дейност. Ето защо, ЕВН ще използва правото си да защити интереса на своите клиенти по съдебен ред, както и да предизвика дискусия относно адекватността на законовата рамка в контекста на този казус.
 

 

#Енерго-Про #глоба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници