Референдумът е неизбежен, твърди политолог

Референдумът е неизбежен, твърди политолог
Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

Референдумът е неизбежен. Политическо съгласие няма как да няма, защото пряката демокрация, с допитване до гражданите, е единственият рационален отговор за нарастване на значението на популизма в политиката. Това заяви политологът Димитър Димитров, преподавател по Избори и изборни системи в СУ "Св. Климент Охридски", във връзка с провеждането на референдум за изборните правила заедно с местния вот.

"Хората трябва да се чувстват отговорни за нещата, които се вършат, и как се случва управлението. Единственият начин за това е гражданите да бъдат питани", коментира Димитров пред БНР.

Според него трудността пред изборната администрация на местните избори няма да дойде от паралелно провеждания референдум, а по-скоро от преференциалния вот.

"Няма да бъде проблем и увеличаването на бюджета, защото не става дума за колосален разход. Не харесвам идеята да се печатат бюлетини в чужбина, защото това е африканско решение. Често в някои страни в Африка бюлетините се печатат в чужбина, в частност в Европа. Според мен би трябвало бюлетините за кмет да се печатат в страната. Едва ли някой ще започне да прави някакви огромни фалшификации", каза Димитър Димитров.

#Димитър Димитров #Димитров #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници