Румен Петков: Излизането на ПФ от управляващата коалиция няма да означава разпада й

Румен Петков: Излизането на ПФ от управляващата коалиция няма да означава разпада й
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не мисля, че излизането на Патриотичния фронт от управляващата коалиция ще означава разпада ѝ, защото тя е между ГЕРБ и Реформаторският блок. Това заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков в ефира на Би Ти Ви.

По думите му проблемите в управлението не се решават с поставянето на ултиматуми, както правят от Патриотичния фронт в декларация.

Според Петков решаването на всички проблеми в правораздаването в България не могат да бъдат решени само с промените в Конституцията, като допълни, че никои не иска да коментира това, че България е задължена да обезщетява гражданите, които се чувстват пострадали от правосъдието.

„Миналата година МП е изплатило около 300 хил. лева на такива хора”, поясни Петков. Според него друг проблем в правосъдната система на страната е това как ще се гарантира по-сериозния избор при избирането на съдиите и прокурорите.

Относно инициирането на референдум Петков заяви, че не можем да напечатаме бюлетините за изборите, сега за референдум.

„АБВ ще изчака да види, какво ще се предложи на референдума”, допълни той. Във връзка с излизането на Страхил Ангелов от структурата на БСП Петков каза, че не счита, че процесът на излизането на хора от партията е приключил. „Ние от АБВ считаме, че е необходим сериозен дебат за бъдещето на левицата. С такива закачки няма да решим проблемите”, каза Румен Петков.

Зам.-председателят на АБВ коментира и ситуацията в Гърмен. По думите му не бива да се допуска спекулативен политически подход към Гърмен.

„Не се ли тръгне към решаването и не се излезе от тази пошла схема от ромската интеграция, да се наливат едни пари без да се решават проблеми. Това, което предлага Калфин за отговорното родителство решава един проблем”, обясни Петков.

Той посочи, че този проблем може да се превърне не в буре с барут, а в ежедневно гърмящо буре, ако към него се подходи политически спекулативно.

„Не бива да се легитимират хора с криминални присъди и да водят преговори с институциите. Защо ги легитимира Бъчварова”, попита Петков.


#Румен Петков #АБВ #управляваща коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници