Ново зверство: "Ислямска държава" снима как измъчва 14-годишно сирийче

Ново зверство: "Ислямска държава" снима как измъчва 14-годишно сирийче
Снимка: Би Би Си
A A+ A++ A

Кадри, на които се вижда как бойци от групировката "Ислямска държава" измъчват 14-годишно момче, попаднаха в екипа на Би Би Си. Клипът е сниман с телефон от войник на джихадистите. На него се вижда как момчето, което е от Сирия, е с превръзка на очите и виси за китките си, докато го бият и му пускат ток. Кадрите са били с цел да се използват за пропаганда.

От медията се свързали с друг подобен случай на измъчвано момче - 15-годишният Ахмед, който им разказал историята си в групировката. Двама въоръжени мъже в черно издигат момчето на около педя над земята и започват да го бият. Поискали от него да го използват за поставяне на бомби. Мъчението продължило два дни, като включвало пускане на силен ток.

След което го хвърлили в затвора със смъртна присъда. Надзирателят обаче се смилил над него и му позволил да избяга.

"Ислямска държава" набира деца в редиците си, обучава ги и ги пуска на бойното поле. Преди време ООН обвини групировката, наред с други радикалисти в Ирак и Сирия, че измъчват и убиват деца.

Клиповете на "Ислямска държава" се разпространяват предимно в социалните мрежи и са известни с жестокостта си - обикновено ислямистите показват как убиват заложници и цивилни, които отказват да си сътрудничат с тях. 

#ислямска държава #деца #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници