92-годишна баба пробяга маратона в Сан Диего (СНИМКИ+ВИДЕО)

92-годишна баба пробяга маратона в Сан Диего (СНИМКИ+ВИДЕО)
A A+ A++ A

92-годишната Хариет Томпсън е най-възрастната жена в света, състезавала се в маратон, съобщиха организаторите на събитието в Сан Диего.

Томпсън участва за 16-и път в бягането в Калифорния. Тя премина дистанцията 42 195 км за седем часа, 24 минути и 36 секунди. Жената бе приветствана от десетки зрители и журналисти.

"Имам някакви мускулни болки, но всичко е добре – обясни тя. – Трудно ми бе да повярвам, че успях да завърша маратона. По едно време бях наистина уморена. Имаше наклон пред мен и имах чувството, че трябва да изкача планина. Казах си: "На твоята възраст, това е все пак малко лудо".

Предишният рекорд от този вид е също на американка. Гледис Бурил, която тогава е също на 92 години, но с 46 дни по-млада и участваше в маратона на Хонолулу през 2010 г.

Хариет Томпсън участва в този маратон, за да подкрепи фондация за борба с рака. Тя на два пъти побеждава болестта, която обаче убива съпруга й, двамата й родители и трима от братята й.

Бабата на десет внуци не успя да подобри официалния световен рекорд за маратон в категорията 90-94 години, който самата тя постигна миналата година със 7 часа, 07 минути и 42 секунди. Томпсън бе споделила, че тренировките й били ограничени до преминаване на 17 км. /ДД

#Сан Диего #маратон #баба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници