Обвиниха италианския премиер за зачестилите самоубийства в страната

Обвиниха италианския премиер за зачестилите самоубийства в страната
Италианският премиер Марио Монти беше обвинен, че е отговорен непряко за самоубийството на двама италианци, които не можели да се справят със строгите мерки за икономии. Снимка: bloomberg.com
A A+ A++ A

Италианският премиер Марио Монти беше обвинен, че е отговорен непряко за самоубийството на двама италианци, които не можели да се справят със строгите мерки за икономии.

В сряда 59-годишен собственик на базирана в Рим строителна фирма се самоуби, като обясни в прощално писмо, че компанията му е фалирала. Ден по-рано 78-годишна жена от Сицилия скочи от балкона си заради намаляване на пенсията й, предаде БТА, позовавайки се на „Ройтерс“.

В понеделник майстор на рамки на картини се обеси заради икономическите трудности. Миналата седмица двама души се опитаха да се самозапалят във Верона и Болоня.

Според опозиционния лидер Антонио ди Пиетро от партията „Италия на ценностите“ самоубийствата на хора, които не могат да свържат двата края, ще тегнат на съвестта на Монти.

Монти засега не е коментирал думите на Ди Пиетро. В Италия има рецесия и висока безработица. Мерките за икономии са все по-строги.

Мерките за икономии вече доведоха до самоубийство на двама души и на Балканите - в Гърция и в Кипър.

#мерки #криза #самоубийства #премиер на италия #Монти #Марио Монти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници