„Софийска вода“ ще спрe водата на цял блок

„Софийска вода“ ще спрe водата на цял блок
Жители на новопостроен блок в столичния квартал „Витоша“ ще останат без вода, защото водопроводът към блока им бил незаконен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жители на новопостроен блок в столичния квартал „Витоша“ ще останат без вода, защото водопроводът към блока им бил незаконен.

Преди няколко дни хората са получили съобщение, че ще им бъде спряна водата за неопределен период от време.

Живущите разказаха пред TV7, че са получили уведомлението, че ще им спрат водата преди 2-3 седмици. Оправданието - водопроводът към блока бил незаконен.

„Миналата година ни смениха водомерите, взеха ни парите, а сега отново искат да ни спрат водата“, твърдят живущите. Потърпевшите показаха платени сметки и Акт 16, който позволява на хората да живеят в сграда.

Боян Михов от „Софийска вода“ каза, че не са спазени нормативните изисквания при строителството на сградата.

„През миналата година установихме незаконното свързване на водопровода. Правили сме много опити да се свържем със строителя, но напразно“, твърди Михов.

По думите му водомерите не са пломбирани. Сметките им са „плащане на санкция“ за нерегламентирано ползване на ВиК услуги, посочи Боян Михов.

„Защо, след като имаме Акт 16, нямаме законен водомер“, възмутиха се живеещите в кооперацията. По думите на една от жените проблемът си е вътре в „Софийска вода“.

„Те да се разберат вътре във фирмата, някой може подкуп да е взел“, каза още жената.

Боян Михов обаче беше категоричен: „Да! Категорично утре ще спрем водата, защото има нерегламентирано ползване на ВиК услуги. Ние не участваме в комисиите, които издават Акт 16“, добави Михов.

„Ще се барикадираме и няма да ги пуснем да ни спрат водата. Нека да ни издадат лични партиди. Да се разправят с инвеститора“, контрираха потърпевшите.

#санкции #водопровод #вода #„Витоша“ #„Софийска вода“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници