HTC замалко да затвори френски сайт заради прототип на One S

HTC замалко да затвори френски сайт заради прототип на One S
A A+ A++ A

Няма начин да не си спомняте историята със загубения прототип на iPhone 4, който след това стана собственост на сайта Gizmodo. Сигурно помните и че Apple поиска да си получи телефона обратно и дори потърси помощта на полицията. По-късно и Nokia прибегна до подобни мерки спрямо Елдар Муртазин от сайта Mobile Review. Изглежда, че примерът им не е останал незабелязан, тъй като в подобна позиция се намират в момента HTC и френският сайт HTC Hub. Историята е такава, че представители на сайта са се обърнали към френската PR компания на HTC Hopscotch и са поискали телефони от серията HTC One за тест преди пазарната премиера в началото на седмицата. След като от компанията са отказали с мотивите, че тестови устройства ще се появят в началото на април, от HTC Hub решават да си намерят (купят) телефон от друг източник. И съответно публикуват своите снимки и видео на HTC One S преди понеделник сутринта, когато изтече ембаргото на HTC за раздадените от компанията тестови телефони.

След публикацията обаче от HTC заявяват, че това е откраднат прототип, и се опитват да го получат обратно, като стигат дори до френския съд. При това твърдейки, че са се опитали няколко пъти да постигнат споразумение с HTC Hub да върнат прототипа, но от сайта са отказали. От HTC Hub пък твърдят, че с тях са се свързвали от PR компанията на HTC само веднъж, за да изразят неодобрението на HTC по случая и да попитат откъде HTC Hub са се сдобили с телефона. От друга страна, сайтът не е подписвал предварително NDA споразумение, така че няма никакви задължения към HTC да спазва изискванията на компанията. HTC Hub твърди, че става дума за недостатъчна комуникация от страна на PR агенцията и че определено не това е начинът за работа с фен сайтовете на HTC.

Междувременно случаят вече има своето благополучно за сайта разрешение. HTC са се свързали с изданието и е станало ясно, че желанието на компанията е било да си върне телефона и да установи източника му от дистрибуторската си мрежа, за да предотврати подобни случаи в бъдеще. HTC Hub са се съгласили да съдействат и са предали устройството и при това не са получили никаква компенсация, тъй като е било придобито незаконно. От друга страна, така сайтът избегна съдбата да бъде затворен от съда.

http://www.htc-hub.com/htc/affaire-htc-france-denouement/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино