10-километрова опашка на "Капитан Андреево", чакат Ваньо Танов

10-километрова опашка на "Капитан Андреево", чакат Ваньо Танов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Опашката от чакащи камиони граничния пункт "Капитан Андреево" е близо 10 километра. Трети ден продължава кризата там, предаде БНР.

Шофьорите се оплакват, че от вчера опашката не е намаряла и не успяват да преминат границата с Турция. Изнервените хора търпят загуби от престоя. По думите им издаването на карнетите отнема повече от 40 минути и реално те са принудени да чакат с дни, за да пресекат границата. Финансовите загуби от това те изчисляват на около 150 евро на ден. Те са недоволни също, че няма създадени нормални битови условия, липсват и тоалетни.

Граничният пункт в сряда ще бъде управляван от директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов заради кризата. Финансовият министър Владислав Горанов също заяви, че Танов ще координира лично пропусквателния режим.

Във вторник Танов заяви, че проблемът с големите опашки на границата няма да се реши с увеличаване на митническите служители."Пет камиона да влязат, и те задръстват съответните трасета. Трябва да отидат на рентген и да бъдат върнати обратно, а колата не е с неограничени размери. Да не забравяме, че на "Капитан Андреево" продължава строителството и половината част не е асфалтирана, което също създава голямо затруднение".

#Капитан Андреево #Танев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници