
И тази година киноата си остава най-модната храна, особено сред дамите. Много полезна, с високо съдържание на калций, желязо, фибри и протеини, с мек и сладък вкус, информира Foodpanda в изследване на тенденциите в здравословното хранене.
Киноата се комбинира добре в основно ястие, като гарнитура, в тестени изделия, дори и като заместител на ориза в суши рулцата.
През последните години се е увеличила тройно консумацията на цвекло. Много полезно и вкусно, приготвя се бързо и е подходящ продукт използван в салати, в супи или в най-модните рецепти - смутитата. Смутито от цвекло е сред най-полезните и вкусни.
Съвсем актуални в кулинарната мода са и новите сортове вегетариански сирена. Те са направени от млека от макадамия (на снмиката горе) или бадеми.
Безглутеновите брашна пък са за тези, които искат да хапват по-ароматни печени изделия. Има много различни видове, но някои от най-популярните решения са кокосово брашно (на снимката долу), бадемово брашно и нахут, всеки с различни хранителни нива.
Семената от чия (на снмиката долу) набират все по-голяма популярност в кулинарните предложения на световни майстор готвачи. Причината е ясна - те са изключително полезни за цялостното състояние на организма, лесни за приготвяне и много вкусни. Подходящи са като добавка както в основни, така и в десертни ястия. /ДД
Още по темата:
- » Какво причинява киселия вкус в устата и кога е симптом на заболяване?
- » Отбелязваме Световния ден на здравето: На какво трябва да обърнем внимание
- » Учени създадоха пейсмейкър с размерите на оризово зърно
Коментирай

