Радан Кънев: Гледат на гетата като на резервоар за избори

Радан Кънев: Гледат на гетата като на резервоар за избори
A A+ A++ A

"Гетата в България се закрилят политически и това се вижда много ясно по време на избори. Факт е, че когато дойдат изборите тези гета се превръщат в основен резервоар" - така коментира последните събития в ромската махала на Гърмен съпредседателят на реформаторския блок Радан Кънев.

Според него решението е просто и ясно - налагане на закона. Радан Кънев намира, че ромските махали са много опасни и за самите хора, които живеят в нея. Една от причините е и хигиената, напомни политикът.

"Лош фактор е появата на футболни агитки на подобни места като Гърмен", отбеляза Радан Кънев по повод на насрочения протест пред общината с искане за изселване на ромите.

До протестите се стигна след масов бой в събота вечерта между българи и роми, който завърши с четирима пострадали и осем арестувани. Вчера хора от Гърмен, Марчево и околността блокираха пътя между Гърмен и Марчево, по който се стига до ромската махала. Ромите пък обвиниха българите, с които са се сбили, че са били употребили алкохол и са направили първата крачка, която е довела до ескалиране на напрежението.

Проблемът възникна в събота привечер след сбиване между роми и българи.

"Съвсем ясно е, че гетата в България се поддържат. Този начин на живот на една част от ромските общности се закриля политически и това се вижда много ясно по време на избори. В общини като Гърмен няколко такива махали ще решат резултата", прогнозира политикът от РБ.

"Налагането на закона е работа на властта", каза още Кънев. "Ние винаги може да очакваме обществената съвест, доброто семейно възпитание, добрата общностна среда да решават проблеми, но явно това е много отдавна изпуснато в такива райони", коментира още Радан Кънев. Според него е абсолютно ясно, че в България прокуратурата работи избирателно, че полага чадъри и че в крайна сметка за тежките престъпления, свързани с политическа корупция, с  нефункционирането на институциите и с тежките изборни престъпления в крайна сметка няма резултат.


#Радан Кънев #Герман #прокуратурата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници