Проправителствените медии в Скопие срещу Станишев

Проправителствените медии в Скопие срещу Станишев
Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Чуждите политици, които ще присъстват на антиправителствения протест в Скопие са от Партията на европейските социалисти - българинът Сергей Станишев и французинът от гръцки произход Жан-Кристоф Камбаделис, пише македонският сайт "Вечер"

Според сайтът, Станишев е известен с антимакедонските си настроения. Докато беше премиер не позволил да се регистрира македонската организация ОМО „Илинден“-Пирин. За да не се случи това, Станишев измислил хиляди причини. Изданието подчертава, че лидерът на ПЕС е свързан със скандали за злоупотреба със средства, корупция и издаване на държавна тайна.

„Станишев е един от най-скандалните балкански политици. Преди няколко месеца ЕП му отне имунитета, с цел да позволи на властите в България да повдигнат обвинение срещу него за отдаване на държавна тайна. Когато става дума за Македония ясно е, че той не признава македонска нация. Като доказателство за това е фактът, че по време на неговия премиерски мандат не позволяваше регистрирането на партия ОМО „Илинден“-ПИРИН", коментира "Курир".

В събота лидерът на опозицията Зоран Заев потвърди участието на Сергей Станишев в протеста.

"ПЕС е дълбоко загрижена от растящото напрежение в Македония. Ние винаги сме подкрепяли усилията й за присъединяване към ЕС и НАТО и винаги сме отстоявали върховенството на закона, свободата на медиите и независимостта на съдебната система. Като приятели и партньори сме изразявали и притесненията си относно продължаващата политическа криза. Правителството обаче все още не е направило нищо по многобройните обвинения в злоупотреби, за които свидетелстват изнесените от СДСМ материали", посочва Станишев в писмо до лидерите от европейското социалистическо семейство", коментира Станишев.

Социалистът Жан-Кристоф Камбаделис, според проправителствените медии, има фалшив докторат и няколко пъти е обвиняван в плагиатство. Македонският вестник "Дневник" дори писа, че за малко Камбаделис не е влязал в затора през 2000 г. и през 2006 г. за злоупотреба със служебно положение.

Миналата година заместник-председателят на Партията на европейските социалисти Жан-Кристоф Камбаделис беше избран за лидер на Френската социалистическа партия след тежкото поражение на социалистите на местните избори.

#Сергей Станишев #Станишев #Македония #Скопие #протест #Зоран Заев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници