Борисов към Мая Манолова: Защо не направихте магистрали и канализации?

Борисов към Мая Манолова: Защо не направихте магистрали и канализации?
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Чудел съм се как в XXI век в Кърджалийско няма вода в чешмите и сега плащаме, за да се направят водопроводи, заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов в отговор на изказване на депутата от БСП Мая Манолова, че управлението е "Асфалтиране + бойкова власт = реформи".

"Чудех се как съм заварил страна, в която нямаше една построена магистрала от единия край на България до другия. Аз съм се чудил дори за една София - едва 25-26% имаше канализация в столицата. Чудил съм се как може мръсните води да се изливат в реките. Налага се всичко това да се прави сега", каза Борисов.

"Когато съм говорил в този вид за реформи - права сте, това са задължителни неща, но е факт, че се правят сега", каза той.

Борисов подчерта, че ако не се направи реформа в енергетиката и токът ще стане нещо, което ще му се радваме тепърва.

Според премиера при партиите, които са управлявали още преди ГЕРБ да се появи, в сферата на здравеопазването никой не може да се похвали, че е направил нещо, което да се отчете като добро.

"Не е логично 2015 година да се правят закони за специалните служби. Не е нормално и в сферата на отбраната 25 години да сме със стари самолети. Заради проблемите в образованието нямаме работници, въпреки голямата безработица", добави Борисов.

Мая Манолова каза на Борисов, че говори сякаш вчера е пристигнал от Брюксел или от Банкя.

"Управлявахте 4 години и днес да кажете, че реформа е снабдяването с електричество е повече от некоректно. Поради безотговорното използване на думата "реформа" в крайна сметка се стигна до там, че тази дума се изпразни от съдържание. Както вие наричате асфалтирането "реформа", така вашите министри наричат подписването на всяка заповед "реформа", коментира Манолова.

#Бойко Борисов #Борисов #Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници