Bluetooth SIG разкри потенциален наследник на Motorola Moto 360

Bluetooth SIG разкри потенциален наследник на Motorola Moto 360
A A+ A++ A

Ново устройство на Motorola бе забелязано наскоро сред сертифицираните от Bluetooth SIG и има голяма вероятност да става дума за дългоочаквания наследник на Moto 360. Посоченото на сайта на Bluetooth SIG устройство е с индекс BTMW03 - показателно, при положение че оригиналният Moto 360 беше с индекс BTMW01. За жалост извън тази информация в базата на Bluetooth SIG липсват други полезни спецификации на сертифицирания модел.

Обикновено Bluetooth сертификацията на устройствата означава официален анонс в близко бъдеще, но е имало и доста случаи, когато тази традиция е била нарушавана. За последно чухме за наследника на Motorola Moto 360, когато онлайн се появи рендър, разкриващ изцяло кръгъл дисплей. Първият Moto 360 беше сред най-популярните смарт часовници през 2014 г. - и беше първият Android-базиран умен часовник с кръгъл дизайн. С течение на времето обаче той ставаше все по-неконкурентоспособен: дисплеят все пак не е изцяло кръгъл (има черен сегмент отдолу), чипът на Texas Instruments не е така бърз като Qualcomm Snapdragon 400, на който разчитат повечето други Android Wear модели, а дебелината на устройството го направи относително непривлекателно за хората с малки китки.

Признавайки недостатъците на смарт часовника си, Motorola преди около месец осезаемо намали цената му, и понастоящем Moto 360 се предлага само за 165 долара в щатския Google Play Store. Тогава отстъпката от цената му се изтълкува основно като реакция на дебюта на Apple Watch, но е възможно и да е знак, че в близко бъдеще Motorola ще представят наследника на Moto 360.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино