Yu Yuphoria предлага метална рамка, 4G LTE и достъпна цена

Yu Yuphoria предлага метална рамка, 4G LTE и достъпна цена
A A+ A++ A

Yu не е особено масов бранд и извън Азия е познат предимно на интересуващите се от Cyanogen OS. Напомняме, че разработчиците на Cyanogen сключиха в Индия ексклузивно партньорство с компанията майка на Yu, Micromax, което реално предизвика впоследствие "развода" им с OnePlus. Всъщност до момента имаше само един Yu смартфон - Yureka, който бе анонсиран в края на миналата година. Сега Micromax анонсираха втория си смартфон с име, избрано от потребителите – той носи названието Yu Yuphoria и е разработен от екипите на Micromax в Бангалор и Пекин, като се стреми да конкурира смартфоните от среден клас с метален корпус като Samsung Galaxy A3, но на много по-достъпна цена.

Yuphoria е с метална рамка, за производството на която е използван "нов производствен процес". Тя обхваща ръба на устройството, но задният панел е направен от пластмаса с меко на допир покритие. Дебелината на телефона е 8.25 мм, а теглото му е 143 г. Екранът е 5-инчов IPS панел със 720p резолюция (294ppi) и Gorilla Glass 3 покритие. Над него се намира 5-мегапикселова светлосилна (f/2.0) камера за селфита, докато на задния панел има 8-мегапикселова камера с бленда f/2.2. Тя е разположена централно и включва дизайн на "сатурнови пръстени", който ще присъства и в бъдещи телефони на Yu.

Yu Yuphoria използва 64-битов четириядрен чипсет Snapdragon 410 с графичен чип Adreno 306 и включва 2GB RAM. Операционната система е Cyanogen OS 12, базирана на Android 5.0 Lollipop. Вградената памет е 16GB, налице е и microSD слот. По отношение на свързаността заслужава внимание наличието на слотове за 2 SIM карти и поддръжката на 4G LTE. Yu са кандидатствали за четири патента за Yuphoria, като един от тях е за дизайн и разположение на LTE антената. Батерията е с относително скромен капацитет - 2230mAh, налице е поддръжка на Quick Charge 1.0.

Интересно е, че телефонът включва аудиочип Wolfson, който би трябвало да осигурява много добро качество на звука. Wolfson са били доставчик и на хардуер за Galaxy S флагманите, така че е изненада да видим тяхна разработка в този ценови клас. Високоговорителят на задния панел е със заявена мощност 85+ dB. Тук идва мястото на катрана в кацата с мед - Yu Yuphoria за момента ще се предлага единствено в Индия, на цена 7000 рупии (около 95 евро), като ще се разпространява ексклузивно чрез местното представителство на Amazon. Предварителните поръчки вече стартираха, като първите екземпляри от телефона ще бъдат пуснати в продажба на 28 май.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино