Огнена стихия в Манила отне живота на над 70 души

Огнена стихия в Манила отне живота на над 70 души
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Пожар във фабрика за производство на джапанки във Филипините взе 72 жертви, а десетки са в неизвестност. Властите се опитват да разберат какво е причинило инцидента в двуетажния цех, където работят между 200 и 300 души.

Това съобщава ДПА, позовавайки се на информация от вътрешния министър. Той се зарече да бъде потърсена отговорност за трагедията.

Полицията продължава да извлича овъглени тела от сградата.

Бурен огън обхвана бързо фабриката, намираща се във Валензуела, северно от Манила. Официален представител на властта заяви, че полицията ще направи всичко възможно за идентифициране на жертвите, защото те са напълно обгорени.

Пламъците са били толкова интензивни, че дори бижутата, които жертвите са носели и биха могли да помогнат за идентификацията им, са се разтопили от горещината и са паднали.

Местният кмет каза, че извличането на останките е било възобновено днес, след като късно в сряда вечер е било преустановено заради горещината и притесненията относно нестабилността на двуетажната сграда.

Управникът каза, че роднините на хората, които не са открити, са били помолени да предоставят списъци с дрехи, описания на телата, зъбни снимки и други неща, които биха могли да помогнат за разпознаването на жертвите.

Работниците са избягали на втория етаж, където са били блокирани.

Сградата имала и други изходи, но изгледа работниците са били поразени от гъстия черен дим от горящи гуми и химикали, които са силно запалими и заради това пламъците са се разпространили бързо.

#Манила #Филипини #пожар #фабрика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници