Неофициални снимки и спецификации на отменения таблет Nokia Lumia 2020

Неофициални снимки и спецификации на отменения таблет Nokia Lumia 2020
A A+ A++ A

Спомняте ли си таблета Nokia Lumia 2020? Устройството се разработваше под кодовото название Illusionist през 2013 г., но впоследствие бе отменено и така и не видя бял свят. Според слуховете тогава Microsoft бяха преценили, че той би бил конкурент на таблета им Surface mini, но по-късно и той бе ликвидиран тихомълком. Тъй като решението за отказ от Illusionist бе взето в ранен етап от процеса на разработка, изтичанията на информация за устройството бяха относително малко.

Очакваше се таблетът да бъде снабден с 8.3-инчов Full HD екран, процесор Qualcomm Snapdragon 800, 2GB RAM, поддръжка на писалка и операционна система Windows RT. Сега, година и половина след прекратяването на разработката на Nokia Illusionist и година след финализирането на сделката между Nokia и Microsoft, в интернет се появиха няколко снимки на устройството.

Както се вижда на едното от изображенията, слуховете се потвърдиха – сред характеристиките са четириядрен чипсет Qualcomm Snapdragon 800 с честота 2.15 GHz, 2GB RAM, 32-битова ОС Windows RT 8.1, писалка и nanoSIM слот. Малко странно изглежда разположението на камерата - PureView модулът с оптика Carl Zeiss и мощна LED светкавица е разположен в самия център на задния панел на таблета. Причините, поради които инженерите и дизайнерите на Nokia са поставили толкова добра камера в таблет, при това точно на такова място, изглежда обаче завинаги ще си останат загадка.

Естествено, понастоящем спецификациите на Lumia 2020 не звучат твърде впечатляващо особено предвид вече "мъртвата" ОС Windows RT. Но да не забравяме, че ако събитията с Nokia не се бяха развили по този начин, таблетът трябваше да бъде пуснат в продажба още през миналата година и тогава функционалността му все още би била доста прилична, особено ако той бе лансиран на достъпна цена.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино