Борисов изтъкна България като пример за етническа толерантност

Борисов изтъкна България като пример за етническа толерантност
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"България е пример за етническа толерантност и ние трябва да я поддържаме, защото по-лошо от гражданска война няма." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред Антон Хекимян в понеделник.

„На България й трябва спокойствие, етническа толерантност и мир. Това, което се случи в Куманово, също е един много добър пример, защото от трибуната им казах на моите приятели и колеги – бъдете внимателни с етническия модел”, коментира още Борисов.

„В Куманово, в Македония подцениха този проблем – загинаха маса хора. България е един пример за етническа толерантност и ние трябва да я поддържаме. По-лошо от гражданска война няма”, допълни премиерът.

Той коментира и темата за масовата емиграция на млади българи в чужбина. Борисов е на мнение, че към момента се наблюдава все повече връщане на младите у нас, особено в ИТ-сектора. Според него това е секторът, в който има най-много принадена стойност и започват регионалните офиси, световните офиси да идват в Бизнес –центъра в България.

По отношение на евтината работна ръка, премиерът Борисов заяви, че тя всъщност не е толкова евтина в сравнение със страни като Индия, Китай.

„Тук има прекрасно стечение на политическа стабилност, ниски данъци, евтина работна ръка и в същото време много умни хора, особено в ИТ-сектора. Това е огромен шанс за България”, категоричен бе премиерът.

 

#Бойко Борисов #Куманово #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници