Мигрантите са подложени на нечовешки издевателства, сочи доклад на "Амнести"

Мигрантите са подложени на нечовешки издевателства, сочи доклад на "Амнести"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" излезе с нови стряскащи данни. Според правозащитниците все повече либийци предприемат опасното плаване към Европа заради жестокостта и насилието в страната. Според доклада имигрантите от други страни, намиращи се в Либия, са поставени в ужасни условия, поради което и са принудени да търсят път към други страни, предаде Би Би Си.

Докладът на правозащитниците се основава на голям брой свидетелски показания за отвличания, изнасилвания и мъчения спрямо имигрантите, сред които и побой с метални тръби срещу бременна жена. Голяма част от тези действия се извършват от работодатели, понеже в Либия имигрантите на практика не притежават законова защита. В доклада на правозащитната организация се отбелязват и ужасяващите условия в местата за задържане, затворите и затворническите общежития за емигрантите.

Заради тази ситуация “Амнести” призовава в доклада си Европейския съюз да се бори срещу контрабандистите чрез разполагане на допълнителни спасителни кораби в Средиземно море. Неправителствената организация призовава също Тунис и Египет да осигурят адекватен подслон на мигрантите.

Изпълнителният орган на ЕС смята да представи радикални предложения по въпроса за имиграцията, като налагането на квоти за приемането на имигранти на 28-те страни членки на евросъюза. Планът, който е подкрепян от Германия и има за цел да отговори на проблема с имигрантския наплив през Средиземно море, ще срещне ожесточена съпротива от новото правителство на Великобритания.

На заседанието ще присъства и инициаторът на дискусията в Световната организация – върховният представител на Европейския съюз Федерика Могерини.

#Амнести интернешънъл #Либия #мигранти #ЕС #Федерика Могерини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници