Надал се оказа твърде труден за Гришо, българинът отпадна от турнира в Мадрид

Надал се оказа твърде труден за Гришо, българинът отпадна от турнира в Мадрид
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първата ни ракета в тениса Григор Димитров не успя да премине Рафаел Надал в четвъртфиналния мач на турнира в Мадрид. Българинът падна с 3-6 4-6 от любимеца на местната публика, краля на клея Надал.

Българинът не успя този път да вземе сет срещу испанеца, макар че в първите 4 мача между тях Гришо неизменно взимаше по сет.

В първия сет двамата започнаха с маратонски първи гейм, продължил десетина минути. Все пак Григор задържа подаването си и поведе с 1:0. Надал проби за 2:1, но българинът върна пробива за 2:2. Надал направи нов пробив за 3:2, който обаче този път затвърди за 4:2. При 5:3 гейма Надал направи втория си пробив в сета за крайното 6:3.

Във втория сет всичко започна добре за Григор Димитров. Той осъществи пробив за 2:1, който затвърди за 3:1. Надал обаче върна пробива за 3:3, който затвърди за 4:3. Последва размяна на сервис геймове до 5:4, при което Надал осъществи пробив за победата с 6:4.

Григор Димитров записа три поредни победи в Мадрид и за първи път в кариерата си се класира за четвъртфиналите в испанската столица, но опитът му да достигне до полуфиналите бе неуспещен.

#Григор Димитров #Рафаел Надал #Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници