Метрото тръгва до Бизнес парка днес

Метрото тръгва до Бизнес парка днес
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С 20% ще бъде намален трафикът, след като бъде пуснат новият участък на метрото от бул. „Ал. Малинов” до Бизнес парка в „Младост” 4", коментира шефът на Столичния метрополитен Стоян Братоев.

Новият участък е 3 километра с три метростанции и ще бъде официално открит днес.

Прогнозното натоварване е 42 хиляди пътници за тази част. По думите на Братоев всеки пътник, който пътува до Бизнес парка, ще спестява на всяко пътуване между 18 и 20 минути.

Същевременно в четвъртък кабинетът реши да предложи шефа на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев за орден "Стара планина", а екипът му - с медали.

Новите три станции на софийското метро са "Александър Малинов", "Акад. Александър Т. Балан" и "Бизнес парк". Отсечката ще бъде открита от президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, зам.-председателя на ЕК Кристалина Георгиева.

След 14 часа тя ще може да се ползва от пътници – в първия ден безплатно. Влаковете до летището и Бизнес парка ще се редуват през един.

До края на месеца трябва да бъде готов и подземният паркинг, който е за 120 автомобила при Бизнес парка. Наземно ще могат да паркират още около 600 коли.

#метростанция #метро #бизнес парк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници