Китайска агенция разкри подробните спецификации на Oppo R7

Китайска агенция разкри подробните спецификации на Oppo R7
A A+ A++ A

Смартфонът Oppo R7 е гореща тема сред любителите на технологиите в последно време, най-вече заради очакваните тънък дизайн и спецификации от най-висок клас. Две версии на този смартфон бяха сертифицирани наскоро в Китай от регулатора TENAA, което разкрива повече детайли. Има някои леки различия между двата модела, тъй като единият е предназначен за мрежата на China Mobile, докато другият е версия за China Telecom, но основните им спецификации остават идентични. Основното отличие е, че CT версията на телефона е с 64-битов осемядрен чип Snapdragon 615 с тактова честота 1.5GHz, докато CM моделът използва осемядрен MediaTek MT6752 на 1.7 GHz.

Спецификациите от документацията на TENAA потвърждават наличие на 5-инчов екран с резолюция 1080 x 1920 пиксела, което означава пикселна плътност 441ppi. Налице са 3GB RAM и 16GB вградена памет плюс microSD слот, поддържащ карти до 128GB. Основната и предната камери са съответно с резолюция 13 мегапиксела и 8 мегапиксела. Батерията е по-скромна като капацитет – 2320mAh, очевидно в името на намалената дебелина на корпуса, а  операционната система е Android 4.4.4.

Телефонът е с покритие от 2.5D стъкло на предния и задния панел и е с дебелина 6.3 мм – доста повече, отколкото твърдяха предишните слухове. Миналия месец се заговори, че R7 вероятно ще постави нов рекорд за най-тънък смартфон в света с дебелина под 4.85 мм, но очевидно тази информация не отговаря на истината. Също така нов тийзър, публикуван преди часове във Weibo страницата на Oppo, потвърждава цялостния метален дизайн на Oppo R7.

От сертификацията в TENAA също така се разбира, че в Oppo R7 няма да има сензор на пръстови отпечатъци, какъвто предходните непотвърдени изображения показваха. Възможно е тази функция да е запазена за по-луксозната модификация R7 Plus, която според разпратена до медиите покана предстои да бъде представена на 20 май едновременно с двата варианта на R7 за локалните китайски оператори – и евентуална глобална версия на смартфона.

Източник: Gizmochina, Gforgames

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници