Стотици гости се стичат към площада за Гергьовския парад

Стотици гости се стичат към площада за Гергьовския парад
Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

В 10:00 часа на площад "Княз Александър I” започва военния парад по случай Деня на армията с участието на 1 000 военнослужещи. Стотици софиянци и гости на столицата вече се стичат към площада. 

В 9 часа пред паметника на Незнайния войн бе отслужен водосвет на бойните знамена и знамената светини. 

Патриарх Неофит призова при отбелязването от целия български народ на този ден на храбростта  да бъдем обединени от единомислие и пожела мирни и благословени дни за нашия народ и държава. „Нека с това поръсване с осветената чрез Божията благодат вода, на бойните знамена, бъде видим знак за Божията благодат и подкрепа към всички Вас, които сте посветили живота си във войнското служение на род и родина”.

По време на парада, при изпълнението на националния химн, ще се произведат 20 артилерийски салюта. След края на парада, на площада ще бъдат демонстрирани музикално-строеви умения на военните духови оркестри.

Над София ще прелети един боен хеликоптер Ми-17, който ще развее националното знаме.

В осем представителни блока ще преминат военнослужещите от Военна академия "Г. С. Раковски", Националната гвардейска част, Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Съвместното командване на силите и Националния военен университет "Васил Левски". В парада ще участват Гвардейският представителен духов оркестър.

#София #Гергьовден #парад #армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници