Груевски преизбран начело на ВМРО-ДПМНЕ с пълно мнозинство

Груевски преизбран начело на ВМРО-ДПМНЕ с пълно мнозинство
A A+ A++ A

Македонският премиер Никола Груевски е преизбран за председател на ВМРО-ДПМНЕ с пълно мнозинство, сочат данните от конгреса на управляващата партия в град Куманово.

За него са гласували 528 от 529 делегати, като една бюлетина е била обявена за невалидна.

Никола Груевски единствен се бе кандидатирал за поста. Той е лидер на ВМРО -ДПМНЕ от 2003 г., а от 2006 г. е министър-председател на страната.

Медиите не спряха да коментират през последните месеци тежката политическа криза, предизвикана от корупционни скандали, в които са замесени действащият премиер и негови приближени. Груевски бе обвинен за кадруване в съдебната система и изборни манипулации, както и тотален контрол над медиите.

В повечето корупционни схеми участва лично директорът на Агенцията по сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков, който е братовчед на Груевски.

Груевски многократно обвинява опозицията, че иска "да предизвика междуетнически конфликт". Той обвинява опозицията, че обслужва чужди служби.

За оставки и започване на прозрачно и независимо разследване за публичните обвинения и разкритияпризоваха публично посланиците на САЩ и Германия в Скопие - Джес Бейли и Кристине Алтхаузер.

#ВМРО-ДПМНЕ #преизбран #Никола Груевски #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници