Киро Японеца: Не аз, а племенниците ми пласират наркотици

Киро Японеца: Не аз, а племенниците ми пласират наркотици
Снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Кирил Киров - Японеца коментира изстрелите по сина му и дали се занимава с наркотрафик. Пред Люба Кулезич в неделя той отрече да се занимава с трафик и пласиране на наркотици, дори напротив - той самият преди няколко дни е подал сигнал в полицията с информация за организиране на наркотрафик от племенниците му Георги Петров и Сотир.

"Това са хора, занимаващи се с наркотрафик. Нашият бизнес е легален. Извинявам се, че занимаваме всички с тези "цигански работи", добави още той. Киров посочи още, че му било под нивото да се занимава с „тези работи“, защото той и синовете му имат легален бизнес с много активи и са изрядни данъкоплатци. Освен това, Киров посочи, че е вярващ християнин.

Според Кирил Киров синът му е претърпял операция във ВМА в събота вечерта, има две огнестрелни рани в гърба, но животът му е вън от опасност. По думите на Киров, Георги Любенов Петров - Йончо, негов племенник, е произвел изстрелите, ранили Януш Киров в събота. Според Киро Японеца именно Петров е поръчал собственото му убийството още през 2005.

Съботният инцидент бил провокиран именно от намерението на Киров да предаде на полицията информация относно нелегалната дейност на племенниците си и изказа предположение, че нападението е било с цел да бъде сплашен и да се откаже от намеренията си. „Георги Любенов Петров, брат му Сотир и още 7-8 техни наркопласьори нападнаха къщата ми вчера“, каза Киров и обясни, че веднага се е обадил в полицията, а след това е отишъл в полицията със синовете си. Докато е бил в районното, му се обадили, че нападателите прескачат оградата на дома му и се опитват да нахлуят в къщата. По думите на Кирилов полицията е стояла безучастно и дори е видяла, че Георги Любенов Петров е държал пистолета и е прострелял Януш Киров.

По думите на Кирил Киров конфликтът между него и Петров е започнал през 2005 година, когато той е дал на племенника си да управлява активи за 13 млн. лв. „Така предизвиках агресията и желанието му да ме ликвидира, за да се облагодетелства“, коментира Кирилов и добави, че той е единственият в целия квартал, който се осмелява да се възмути от факта, че Георги Петров и бандата му продават наркотици.

Според Киров, обаче, Петров се ползва с полицейски протекции в Трето районно РПУ в лицето на Боби Василев и Атанас Василев. „Това са големите мутри“, каза Киров. „Аз преди повече от 15 години плащах на Боби Василев по 1000 долара на месец, за да ме остави на мира, защото постоянно ми прибираше колите с обвинения, че са крадени и с пренабити номера.“

#Кирил Киров #Януш #Японеца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино