Русия: Никога няма да воюваме с Украйна

Русия: Никога няма да воюваме с Украйна
Министерство на отбраната на Русия Снимка: ru.wikipedia.org
A A+ A++ A

 Русия никога няма да воюва с Украйна без значение какви са отношенията между двете страни. По молба на Киев руски военни действат като посредници в Донбас, заяви руският зам.-министър на отбраната Анатолий Антонов в интервю за в. "Комсомолская правда".

"Украйна не ни е враг. Дори теоретично не допускам това", категоричен бе Антонов.

Той отбеляза, че се надява управляващите в Киев да са достатъчно разумни и да не търсят провокация.

"Разчитам, че Германия и Франция ще окажат своето влияние, за да не бъде допуснато възобновяване на бойните действия в югоизточната част от страна на Киев. В това отношение Русия ще помага на Европа", увери Антонов.

Министърът обясни, че в Украйна работи само група от 70 офицери от Генщаба на Русия, която от септември 2014 г. действа като посредник между украинските военни и самопровъзгласените републики в Донбас.

"Освен руски войници, в състава на Съвместния център за контрол и координация по прекратяване на огъня влизат представители на украинската армия, а също на непризнатите Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР)", допълни министърът.

Междувременно Европейската комисия покани Русия и Украйна на министерска среща, на която да се обсъди прилагането на споразумението за асоцииране и свободна търговия между ЕС и Украйна, съобщи РИА Новости.

Според източник на медиата ЕК възнамерява да обсъди решаването на въпроси, свързани с "безпокойства, които са легитимни".

#Русия #Украйна #Киев #Москва #Донбас #Европейският съюз #Антонов #Анатолий Антонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници