Васко Василев прави буги вуги концерт с японец, взривил джаз феста в Банско

Васко Василев прави буги вуги концерт с японец, взривил джаз феста в Банско
A A+ A++ A

Всички фенове на джаз феста в Банско миналата година си спомнят изумителното представяне на германския пианист Аксел Цвингенбергер, който при своето четвърто гостуване у нас той доведе със себе си и първият японски буги-вуги пианист – Кейто Сайто (Boogie-woogie.jp).

Двамата (на снимката долу) направиха заедно и поотделно виртуозни импровизации, които на финала изправиха на крака публиката.

На 15 юли и София ще има удоволствието да чуе Кейто Сайто заедно с друг инструменталист от най-висока класа - Васко Василев (Vaskovassilev.com). Те ще направят сет в "София лайв клуб" с репертоар само за цигулка и пиано в стил буги-вуги.

“Това беше малко спонтанно хрумване, разказва Васко. С Кейто имаме съвместни концерти в Полша, непосредствено преди София. Реших, че можем да минем и през България за един концерт. Отдавна планирам да свиря на сцената на "София лайв клуб" и благодаря на Петър Коев, че се съгласи да ни приеме и да отвори клуба специално за нас”.

Кейто Сайто е много популярен в родината си, свирейки на пиано - на четири ръце, в дует със своя брат Мория. Те използват много буги-вуги елементи в музиката си.

С българския виртуоз Васко Василев, Кейто Сайто има активен концертен живот в Япония, както и издаден компактдиск, наречен Viano. Имат и общ видеоклип:



Билетите за концерта се продават в мрежата на Ивентим на цена от 40 лв. Паралелно с това продължава и продажбата на билети за спектакъла на Васко Василев на 29 февруари 2016 г. в "Арена Армеец". Билетите са от 20 до 100 лв.


 
Материалът е подготвен от Даниел Димитров.

#концерт #музика #Васко Василев #джаз #джаз фест в Банско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници