Анархисти изгониха гръцкия финансов министър от кръчма

Анархисти изгониха гръцкия финансов министър от кръчма
Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис
A A+ A++ A

Група от около 30 младежи-анархисти са нападнали вербално гръцкия финансов министър Янис Варуфакис и съпругата му, докато вечеряли в ресторант в центъра на Атина, съобщи "Грийк рипортър".

Късно вечерта младежите са нахлули в двора на ресторанта на площад "Ексархия" в центъра на Атина, където той е вечерял със съпругата си и нейна приятелка. Те били със закрити лица с качулки, псували и хвърляли предмети към компанията му. Анархистите настоявали финансовият министър да се махне от там. При инцидента няма пострадали.

Варуфакис коментира, че не нападението не е организирана провокация, а хулиганска проява.

Причина за гнева срещу министъра е, че се върна в Гърця празни ръце от срещата на еврозоната в Рига миналата седмица. Тогава срещу него се надигнаха призиви за оставка.

Във вторник стана ясно, че след три месеца на безплодни разговори гръцкият финансов министър Янис Варуфакис е отстранен от групата, водеща преговорите с кредиторите на Гърция от ЕС и МВФ. Това се случи след безплодни разговори с кредиторите, чиято кулминация бе трудната среща на Еврогрупата миналия петък в Латвия, и след обвиненията по адрес на Варуфакис, че протака преговорите.

Той вече не е на първа линия в този процес, след като Ципрас направи промени в преговорния екип, като възложи координацията на работата на екипа на Евклидис Цакалотос.

#Янис Варуфакис #Варуфакис #ЕС #МВФ #анархисти #Атина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници