Полицията в Балтимор разпръсна демонстранти с димови гранати

Полицията в Балтимор разпръсна демонстранти с димови гранати
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Силите на реда в Балтимор са разпръснали демонстрантите с димови гранати и сълзотворен спрей, защото са нарушили комендантския час, предаде Си Ен Ен.

"Полицията вече използва сълзотворен спрей срещу агресивната тълпа", съобщиха от полицията в Туитър, след като посочва, че лица хвърлят предмети срещу полицейските служители.

Балтимор, най-големият град в американския щат Мериленд, се превърна в сцена на остри  сблъсъци след погребението на 25-годишен мъж, починал от тежки травми на гръбначния стълб след едноседмичен арест в полицията.

Кметът на Балтимор Стефани Роулингс-Блейк наложи вечерен час, а губернаторът на Мериленд мобилизира националната гвардия да патрулира по улиците на града.

При сблъсъците с полицията демонстрантите, предимно чернокожи, замеряха органите на реда с бутилки и камъни. Опожарени бяха няколко коли, включително полицейски, разграбени бяха магазини. Съобщава се за най-малко 17 пострадали полицаи. Над 200 души са арестувани.

Полицията обяви в понеделник, че има информация за отправени заплахи към властите. Три от големите улични банди са се срещнали и споразумели всяка от тях да убие по един полицай.

#Бартимор #Мериленд #безредици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници