Бебе стана най-младият донор на органи

Бебе стана най-младият донор на органи
A A+ A++ A

Бебе стана най-младият донор на органи във Великобритания само минути след появата си на бял свят. Бъбреците, черният дроб и сърдечните клапи на новороденото били отстранени, тъй като се родило с фатално заболяване на мозъка.

Детенцето било живо само 100 минути, след което починало от рядката болест, известна като аненцефалия. Въпреки тъгата по изгубения живот на един от близнаците, които очаквали Джес Евънс и Майк Хоулстън, родителите дали съгласието си да бъде извършена новаторска операция за спасяването на живота на възрастен мъж с бъбречна недостатъчност.

Майк и Джес заявиха колко горди са от сина си, превърнал се в най-младият донор във Великобритания и по техни думи е един истински "герой".

"Въпреки че малкият Теди не беше с нас за дълго, успя да ни направи изключително горди с героичния си подвиг", сподели младият баща.

"Надяваме се историята на Теди да вдъхнови други семейства, които се намират в подобна ситуация. Успокоително е да знаеш, че част от любимия човек продължава да живее, спасявайки нечий живот", добави опечалената майка.

Бъбреците на новороденото са на половината от размера на тези на един възрастен човек, но въпреки това функционират перфектно и са годни за трансплантация. Невероятно е, че органите продължават да растат след операцията и в крайна сметка се превръщат в перфектен заместител.

#органи #донор #бебе #бъбреци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници