Google с ъпдейт на YouTube API, старите клиенти вече няма да работят

Google с ъпдейт на YouTube API, старите клиенти вече няма да работят
A A+ A++ A

Google оповестиха, че YouTube приложения, работещи върху определени устройства, произведени по-рано от 2012 г., вече няма да се поддържат. Сред тези устройства попадат телевизори и Blu-Ray плеъри на Sony и Panasonic, по-старите iOS устройства и устройствата, използващи стари версии на Google TV. Важно е да се отбележи, че поддръжката няма да бъде спряна веднага – повечето YouTube приложения ще работят както обикновено до края на месеца, но при отварянето им ще се показва видео, информиращо за прекратяването на поддръжката на YouTube Data API v2.

От следващия месец ще се показва единствено видеото за спряната поддръжка, а в края на май всички YouTube приложения със старото API ще започнат да получават отговор на заявките си HTTP 410 Gone. Другата категория засегнати от тази промяна устройства са практически всички Windows Phone модели, за които YouTube приложения като MetroTube вече бързат да пуснат ъпдейт за поддръжка на новия API. Доколкото липсва официално осигурено от Google YouTube приложение за Windows Phone, потребителите му са зависими от приложения като MetroTube или MyTube.

Промените от Google в YouTube Data API вече оказват ефект върху външните YouTube клиенти за Windows Phone - при търсене потребителите не могат да виждат колко пъти е бил гледан клипът, не са достъпни и свързаните клипове, препоръките и абонаментите. За потребителите, които няма да правят ъпдейт към най-нов хардуер и софтуер, остава възможен достъпът до сайта за видео на http://m.youtube.com. Google предлага и опция за експорт от притежателите на стари клиенти на YouTube абонаментите в OPML формат – за употреба с RSS четци като Feedly.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници