Камикадзе на "Ал-Шабаб" взриви ресторант в Сомалия, над 10 жертви

Камикадзе на "Ал-Шабаб" взриви ресторант в Сомалия, над 10 жертви
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Камикадзе на радикалната групировка "Ал-Шабаб" взриви кола-бомба в оживен ресторант на сомалийската столица Могадишу. Жертвите са над десет, а ранените над 15, съобщава "Ройтерс". Експлозията е избухнала в обедните часове във вторник.

Установени са щети и по разположения до ресторанта магазин за чай. Подпалили са се и петролни варели, което образувало гъст дим над града.

Полицай е открил огън, за да спре колата-бомба, но било напразно. Полицаят е загинал и колата се врязала във вратата на ресторанта. Според полицейски офицер 15 души са ранени. Повечето са цивилни, които обядвали в ресторанта.

Припомняме, че само преди ден самоубиец-атентатор на „Ал-Шабаб" уби шестима души, включително четирима служители на ООН. Тогава групировката атакува миниван на ООН в Гароуе, столица на региона Пунтленд. Градът се намира на около 1000 км североизточно от Могадишу.

По-рано този месец екстремистите от „Ал-Шабаб" убиха 148 души в университетски кампус в Кения, на около 200 км от сомалийската граница. Групировката обяви, че иска да накаже Кения за изпращането на войски в Сомалия.

#Сомалия #Ал-Шабаб #Могадишу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници