Путин: Западът обича Русия само, когато е слаба

Путин: Западът обича Русия само, когато е слаба
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Остава впечатлението, че Западът обича Русия само когато тя е слаба и трябва да й се изпраща хуманитарна помощ. Това заявява руският президент Владимир Путин в документалния филм на Владимир Соловьов "Президент", който ще бъде излъчен на 26 април. Филмът е направен във връзка с 15-тата годишнина от първото встъпване на Путин на длъжността президент на Руската федерация. В рамките на документалната лента президентът дава интервю с продължителност от 1 час и 52 минути. Най-вероятно обаче, макар и да легне в основата на филма, цялото интервю няма да бъде излъчено.

"От известно време се натрупва в мен впечатлението, че те (западните страни) ни обичат само когато ни изпращат хуманитарна помощ. Тогава всичко е мед и масло", заявява Путин в интервюто. От него също част са и думите на Путин: "В света бяха решили, че Русия прекратява своето съществуване в настоящия си вид. Въпросът беше само кога ще се случи това и какви ще са последствията", пише агенция Новости.

Режисьорът Владимир Соловьов презентира в понеделник, че Владимир Путин е отговорил на широк кръг въпроси, включително и за чеченската кампания, за срещите си с олигарси, за отношението си към властта и към Бога. Соловьов допълва, че той и президентът са обсъдили и международни проблеми, санкциите срещу Русия и ситуацията в Украйна.

По думите на режисьора, Путин е отговорил включително и на въпрос какво един човек жертва в момента на заемането на поста президент. "Той отговори, че жертва на практика всичко, целият нормален живот. И посочи, че лично на него изобщо не му допада да работи като президент", преразказва Соловьов.

#Владимир Путин #Владимир Соловьов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници