Xiaomi Mi 4i има шестядрен чипсет, може да бъде представен на 23 април

Xiaomi Mi 4i има шестядрен чипсет, може да бъде представен на 23 април
A A+ A++ A

След като в събота Xiaomi разпратиха покани за "глобално събитие за смартфони", което ще се проведе в Ню Делхи на 23 април, сега плъзнаха слухове, че на него ще бъде анонсирана интернационална версия на флагманския им модел. По предварителна информация устройството ще се нарича Xiaomi Mi 4i - този модел бе забелязан в бенчмарка GeekBench, както и в базата данни MyDrivers на сингапурския регулатор Infocomm Development Authority (IDA).

Според информацията от теста, телефонът ще е с 4.9-инчов екран с резолюция 1080 x 1920 пиксела. Чипсетът е шестядрен Snapdragon 615 CPU с тактова честота 1.6GHz плюс графичен чип Adreno 405, налице са още 2GB RAM и 16GB вградена памет. На задния панел има 12-мегапикселова камера, предната камера за селфита и видеочат е с резолюция 4.8 MP. Телефонът ще поддържа две SIM карти и ще е съвместим с 4G LTE мрежи. Операционната система е Android 5.0.2 – естествено, с добавен интерфейс MIUI 6.

Цената на Xiaomi Mi 4i за момента не е уточнена, но се очаква тя да е в диапазона 190-210 долара. Спецификациите му са малко по-слаби от тези в Xiaomi Mi 4, но пасват доста точно на тези на модела с кодово име Ferrari, за който изтече информация от бенчмарк миналия месец. Засега датата на пазарния дебют не е известна, но предполагаме, че тази информация ще бъде уточнена на 23 април. Трябва да уточним, че въпреки че Xiaomi обявяват събитието като "глобално", това не означава непременно, че компанията е готова да продава официално телефоните си в Европа или САЩ. Със сигурност обаче това ще е първият нов модел, който Xiaomi ще представят извън Китай.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино