Петков: Държавата няма адекватен подход към промлема със складовете със специална продукция

Петков: Държавата няма адекватен подход към промлема със складовете със специална продукция
снимка: БНТ
A A+ A++ A

Взривовете в Иганово са институционален проблем. Това заяви Румен Петков по повод новия инцидент в цеха на ВМЗ-Сопот. Според него липсата на контрол от страна на военното министерство върху складовете със специална продукция показва, че държавата няма адекватен подход към този проблем.

“Когато държавата показва неспособност да се грижи, да гарантира сигурността на такъв тип съоръжения, няма защо да се правим на учудени от такива трагични случки”, заяви Петков. Той е убеден, че професионалното ръководство на Министерството на вътрешните работи ще направи всичко възможно, за да реши проблема.

Петков коментира и изчезването на съдия Румяна Ченалова и обявяването й за общодържавно издирване. "Нечувано е магистрат да се крие от съдебната система", смята той. Петков допълни, че това подчертава спешната необходимост от съдебна реформа.

"Ние сме внесли съвършено конкретни предложения, за които имаме висока оценка от министъра на правосъдието. Най-вече искаме да бъде изграден в парламента Съвет по съдебната реформа", посочи Петков.

Относно избора на председател на АБВ на 25 април Петков сподели, че е много щастлив, че има три номинации. Това са Георги Пъванов, Стилиян Стефанов от Русе и Трендафил Величков, който в момента е областен урпавител на Пазараджик. "Двамата канидати, които са под 40-годишна възраст, са знак за перспектива на АБВ", коментира Петков.


 

#Румен Петков #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници