Намаляват с 12 000 лв. харчовете за менюто в самолетите на властта

Намаляват с 12 000 лв. харчовете за менюто в самолетите на властта
A A+ A++ A

Обявена е нова обществена поръчка за кетъринг за самолетите на властта - с 12 000 лева по-евтина. "Авиоотряд 28" ще предлага на делегациите меню на обща стойност 36 000 лв., личи от офертата.

Предишната поръчка за 48 000 лв. предизвика иронични коментари в медиите и бърза реакция на Министерския съвет. Премиерът Бойко Борисов лично се разпореди за отмяна на търга и редуциране на сметката.

Транспортният министър Ивайло Московски в отговор обеща да направят едно нормално меню да не дразнят хората. "Но няма и да е другата крайност –пръжки, сланина, домашна ракия или туршия", коментира той.

До 21 април 2015 г. от "Авиоотряд 28" ще очакват оферти за осигуряването на кетъринг за правителствените самолети "Еърбъс", "Фалкон" и три хеликоптера, които се ползват от президента, премиера, министрите, депутатите и високопоставени държавни служители.

Отрязани са основно алкохолните напитки, които присъстваха в първата поръчка - 12-годишно уиски, лондонски джин, руска водка и ирландски ликьор със сметана.Занапред на борда ще посръбват само бира, която трябва да е в кенчета от 330 мл. и да е българска.

Отсъстват октоподите, омарите, калмарите, скаридите, синьото сирене и телешките медальони. Премахнати са от списъка и вносните плодове манго и папая.

Занапред в самолетите на властта ще сервират предимно български продукти – колбаси, сирена, става ясно от "списъка на номенклатурите за доставка на хранителни продукти и безалкохолни напитки". Основните ястия ще са английска и континентална закуски и сандвичи. Салатите ще са шопска, гръцка и мешана.

Разширено е вегетарианското меню за сметка на морските дарове и рибата. Ще има малки банички със сирене, четири вида кроасани и айран.

След като по думите на транспортния министър, "премиерът яде по една-две ябълки, когато лети с "Авиоотряд 28", в заданието на поръчката са предвидени и от двата вида – червена и зелена ябълки. За любителите на сладкото, в менюто са оставени тортите "Гараш" и "Сахер", както и чийз-кейка.


#Авиоотряд 28 #меню

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници