БСП очаква комбина с АБВ и с Татяна Дончева на местните избори

БСП очаква комбина с АБВ и с Татяна Дончева на местните избори
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евродепутатът Илияна Йотова отрече да има поправка "анти-Станишев", като уточни, че поправката е следната: при предсрочно прекратяване на мандат на дадено лице, същото не може да бъде избрано отново на ръководна длъжност в партията преди изтичането на текущия мандат или по-рано от една година.

"Някои представители на партията се скриха зад тази поправка", допълни още червения евродепутат в сутрешния блок на бТВ в понеделник.

По отношение на предстоящите местни избори, Йотова е категорична, че никой не тръгва за избори с очакване за поражение. "Отговорността на кметовете е много голяма и заради бедствията ще се види кой ше може да се справи", категорична е тя.

Йотова заяви, че БСП очаква на местните избори да се явят заедно с АБВ, с Татяна Дончева и други леви формации. По думите й, на конгреса в неделя е обсъдено, че столетницата "отваря вратичката" за комбина за левите партии. "БСП ще даде пълна свобода на местната власт как да се представи на предстоящите избори", категорична бе Йотова.

Тя изказа мнение и по отношение на управляващата коалиция - "Сигурно тази коалиция ще издържи доста дълго: щом има сделка на политическите формации, интересът е над всичко". 

#Илияна Йотова #БСП #Татяна Дончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници