Microsoft пусна MS-DOS Mobile за Lumia

Microsoft пусна MS-DOS Mobile за Lumia
A A+ A++ A

Днес е 1 април, което означава, че трябва да погледнем подозрително на всяка информация в интернет, но все пак сред шеговитите новини има и продукти, които реално могат да се използват. Например като представената от Microsoft операционна система MS-DOS Mobile, която е създадена специално за смартфоните Lumia. Както подсказва името става дума за емулация на класическата операционна система на Microsoft, която пренася познатия черно-бял интерфейс в смартфоните от серията Lumia.

Приложението вече може да се изтегли от Windows Store и дава възможност на потребителя да стартира ограничен брой от базовите приложения чрез изписване на команди. Те се намират в C:\PROGRAMS\PHONE, а за забравилите как се борави с MS-DOS до там се стига чрез изписване на командите cd programs, cd phone и dir. Всъщност приложенията могат да бъдат стартирани и от основната директория чрез имената им – camera, maps, market, contacts, phone, cortana и т.н.

В повечето случаи получавате MS-DOS варианти на стандартните приложения. Така например за да наберете номер трябва да въведете phone и желания номер, по подобен начин се изпращат и текстови съобщения, а камерата (задната или предната) осигурява снимки с няколко интересни ефекта (ASCII, B&W и CGA). Ако решите да заредите браузъра ще чуете и познатите звуци от модем, който се свързва с глобалната мрежа.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино