БСП ще свалят ГЕРБ за „национално предателство“

БСП ще свалят ГЕРБ за „национално предателство“
Петър Димитров заяви, че ГЕРБ са извършили национално предателство и че „трябва да понесат политическата воля за това деяние“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От „Коалиция за България“ започват консултации с опозиционните партии и с независимите депутати за вот на недоверие към правителството, се казва в декларация на КБ.

„Вотът трябва да бъде за големия провал на икономическата политика на правителството, за надигащата се нова вълна на кризата и за липсата на каквато и да било реакция от страна на правителството“, се казва в декларацията, прочетена в пленарната зала от депутата и бивш енергиен министър Петър Димитров, предаде БГНЕС.

Петър Димитров заяви, че ГЕРБ са извършили национално предателство и че „трябва да понесат политическата воля за това деяние“.

„За пореден път в България връх вземат онези, които рушат, а не онези, които градят. Нека да не се чудим защо сме там, където сме – в задния двор на модерните европейски нации“, каза Димитров.

„Коалиция за България“ настоява, първо, спешно да бъде публикуван докладът на консултанта HSBC. Второ, повторно приемане на решение за АЕЦ „Белене“ за база изводите и препоръките в доклада на консултанта и трето – организиране на референдум за решаване съдбата на АЕЦ „Белене“, гласи още декларацията.

#АЕЦ „Белене“ #Петър димитров #ГЕРБ #вот на недоверие #Коалиция за България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници