Часовникът на Olio ще бъде произведен в тираж от 1000 броя

Часовникът на Olio ще бъде произведен в тираж от 1000 броя
A A+ A++ A

Ясно е, че броят на умните часовници само ще се увеличава, но със сигурност ще внимаваме кои от тях ще предложат по-интересни и отличителни решения. Moto 360 засега е сред малкото такива устройства с кръгъл дисплей и към тази група се присъединява и Olio. Компанията започва да приема предварителни заявки за своя часовник няколко седмици преди Apple да стартират продажбите на Apple Watch. Доставките на Olio обаче се очаква да започнат през лятото, но за потребителите ще са налични само 1000 бройки. Те ще са включват два модела ‒ в черно и сребристо, на цена съответно 745 и 595 долара. Устройството е съвместимо с iOS и Android.

Корпусът на часовника е изработен от неръждаема стомана, а стъклото на дисплея е подсилено, за да не се драска от копчета, ципове и други. На задната част на корпуса има разположено стъклено покритие с метална рамка, което служи за безжично зареждане. Батерията му се пълни с енергия само за час, а с едно зареждане тя би трябвало да стигне за два дни работа или за три, ако включите икономичния режим.

Несъмнено Olio изглежда доста привлекателно, но основната причина, поради която създателите на часовника биха ви препоръчали да го предпочетете пред останалите на пазара, е способността му да филтрира информацията, която минава през него, за да не ви залива с ненужни известия. От компанията споделят, че часовникът ще се адаптира спрямо вашето поведение и навици. Нотификациите са разделени в две категории: неща, които сте пропуснали, и неща, които предстоят. Потребителите имат възможност да определят какво да влиза в списъка с нотификации – имейли, съобщения, известия от други приложения и т.н. Според създателите на часовника механизмът на учене на Olio ще е подобен на този, който използва Pandora например.

Olio обаче крие две изненади. Или по-скоро изненадващо не разполага с две от опциите, които всички смарт часовници на пазара в момента предлагат. Едната е, че няма опция за промяна на дизайна на екрана, а другата е че няма никакви сензори за проследяване на физическа активност. За първото от компанията споделят, че дизайнът на дисплея е разработен специално, за да подхожда с всички варианти на каишките на часовника, но ако потребителите много искат да разполагат с избор, сигурно ще помислят да добавят различни стилове. Що се отнася до фитнес функциите, компанията смята, че за момента сензорите, които се използват в подобни устройства, не са достатъчно точни и в крайна сметка проучванията показват, че тези устройства не помагат на хората да са по-здрави.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници