Командирът на полет 9525 пробвал да разбие кабината с брадва

Командирът на полет 9525 пробвал да разбие кабината с брадва
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Командирът на фаталния полет 9525 на компанията Germanwings, който е бил заключен извън пилотската кабина, се е опитал да разбие вратата с брадва, съобщава германското издание Bild, като се позова на свои източници. Това сочат записите от черната кутия. От тях става ясно, че капитанът многократно е чукал на вратата на кабината и се е опитвал да се върне обратно, преди самолетът да се разбие, казаха от френската прокуратура. По данни на Bild, той е използвал брадва, за да се опита да разбие бронираната врата.

Говорител на авиокомпанията потвърди, че е имало брадва на борда на самолета. Този инструмент е част от оборудването за сигурност на самолета Airbus 320.

Припомняме, че записите от "черна кутия" показват също, че катастрофата на A320, при която загинаха 150 души в Алпите, е резултат от умишлените действия на втория пилот - 28-годишният германски гражданин Андреас Лубиц. Смята се, че той се е заключил в кабината, за да не пусне командира на екипажа, започнал да снижава височината, след което самолетът се разбил в планината.

"Билд" твърди, че причината за това са психически проблеми у бъдещия втори пилот. Според вестника, заради депресия е имал проблеми с обучението си в училището на "Луфтханза" във Феникс, САЩ, дори временно е причисляван към неспособните да летят. В досието му във федералното управление по гражданска е имало бележка, че той се нуждае от "специални и редовни медицински прегледи." Същата забележка фигурира и в лиценза му за пилот.

От друга страна, германската полиция е открила важна улика в дома на Андреас Лубиц, съобщава в. "Дейли мейл". Детективите казали, че са направили важно откритие по време на 4-часовото претърсване на апартамента му, но това не е предсмъртно писмо, пише вестникът.

#Луфтханза #самолет #катастрофа #Андреас Лубиц #Алпите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници