Просветният министър предлага инкриминиране на обидите в клас

Просветният министър предлага инкриминиране на обидите в клас
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обидите и агресията в училища да бъдат третирани като престъпление. Това предлага просветният министър проф. Тодор Танев. Според него инкриминиране трябва да има не само при физически посегателствата, но и при отправени обиди към учителите.

Насилието и неуважението в училище са сред основните проблеми в образованието, смята министърът. Ще бъдат проведени разговори с МВР за общи мерки за повишаване на сигурността в и около класните стаи. Една от тях е свързана с пълен контрол над разпространението на наркотици около училищата. Това обаче не означава полицаи зад всеки ученик, обясни министърът.

В същото време министърът е инициирал и радикална реформа в системата на образованието. Така според нея вместо две, ще има четири степени: предучилищно и училищно образование, колежанско образование, университетско образование и клъстери, центрове за върхови постижения, от които ще се излиза със специални сертификати.

Интегрални колежи пък ще дават възможност за 2-3 годишно обучение по професия и от тях ще се излиза с майсторска степен.

#агресия #обиди #министър #Тодор Танев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници