СУ отговаря на Златин Златев: Не стана докторант заради слаби оценки

СУ отговаря на Златин Златев: Не стана докторант заради слаби оценки
Златин Златев Снимка: "Труд"
A A+ A++ A

Софийският университет "Св. Климент Охридски" излезе с позиция по повод публикация в национален всекидневник, в която Златин Златев се оплаква, че три пъти е отхвърлян от ВУЗ-а на изпит за докторанти. След трите провалени изпити, той бил приет за докторант по право в Кеймбридж.

"Г-н Златев се е явил три пъти на кандидат-докторантски изпит в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Тъй като това се е случило в три различни години, изпитните комисии са били съставени от различни представители на Юридическия факултет. И трите пъти оценката, получена от г-н Златев, е била по-ниска от минимума, необходим за класиране", се казва в позицията на СУ.

Преди дни Златев написал в е-мейл до бившите си преподаватели: „Искам да благодаря на всички затова, че ме амбицирахте да си търся докторантура другаде. Трябва да знаете, че заради такива хора като вас България (и правната наука) са на такова ниво! Дано все пак ви е останала някаква съвест, за да може да си дадете сметка за това.“

В отговор получава следното писмо от е-мейл с адреса на проф. Русчев: „Радвам се за Вас, г-н Златев, Великобритания е велика страна, именно защото може да си позволи лукса да приеме и посредствените хора от цял свят, вкл. и желаещите да мият чинии. В България е доста по-тесничко, има места наистина само за най-добрите. Дано и на Велика Британия да не й се налага да прокопса, както за жалост България, с кадри като Вас. Наистина сте си намерили добре мястото.“

В отговор на писмото на проф. Русчев Златев му изпраща по електронната поща покана за доброволно изпълнение, в която настоява да получи неимуществени вреди в размер на сто двадесет и осем хиляди британски лири.

"Проф. Русчев, който е един от авторитетните преподаватели в СУ „Св. Климент Охридски”, е участвал в само една от трите изпитни комисии. В публикацията се твърди, че впоследствие г-н Златев е приет за докторант в университета в Кеймбридж. Софийският университет няма възможност да провери достоверността на това твърдение, но от публикуваното във вестника факсимиле се вижда единствено, че приложеният сертификат потвърждава приемането на г-н Златев за подготвителен курс в университета", казват още от Софийския университет.

#Златев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници