Столична община на лов за кучетата в „Малинова долина“

Столична община на лов за кучетата в „Малинова долина“
Още миналата година Столична община е внесла Програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Екип на „Екоравновесие“ лови кучетата от глутницата в района на инцидента с нахапания университетски преподавател в столичния квартал „Малинова долина“.

От 06.00 часа тази сутрин екип на „Екоравновесие“ е на работа и продължава да е в района на кв. „Малинова долина“ с цел да залови всички животни от глутницата, заяви пред агенция „Фокус“ заместник-кметът по направление „Зелена система, екология и земеползване“ в Столична община Мария Бояджийска във връзка със случая в кв. „Малинова долина“, при който 88-годишен мъж бе нахапан от глутница кучета и в момента е в критично състояние.

„Вчера получихме сигнал за инцидента. Екип на „Екоравновесие“ беше изпратен незабавно на място, включително и с представители на Районното управление. Снощи се опитаха да заловят глутницата – за съжаление неуспешно, защото стана доста тъмно“, допълни Бояджийска.

Още миналата година Столична община е внесла Програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета. Тя за съжаление не беше приета от Столичния общински съвет, каза още Мария Бояджийска.

В програмата са записани голяма част от мерките, които трябва да се реализират, за да се овладее популацията, в това число кастрацията, и мерките, които се предприемат по отношение на агресивните животни.

„Това е един ключов документ, който ние трябва да приемем, както всяка една от общините в България. Проблемът е национален“, посочи Бояджийска.

Преподавателят в Американския колеж Б.А.Т., на 88 г., бе жестоко нахапан от глутница от 15–20 кучета в сряда. Мъжът в момента се намира в Клиниката по реанимация, анестезиология и интензивно лечение (КАРИЛ) на ВМА в изключително тежко състояние.

#Екоравновесие #кучета #Столична община #Малинова долина #преподавател #Американския колеж #Мария Бояджийска #Столичен общински съвет #България #ВМА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници