Най-новият преподавател в СУ - депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов?

Най-новият преподавател в СУ - депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов?
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-новият преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" по медицина е депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Това стана ясно от публикация в сайта на Алма Матер, според която той е сред деветимата нови преподаватели на учебното заведение.

В същото време Иванов обясни, че няма да се занимава с преподаване, докато е политик.

"Докато се занимавам с политика, не смятам да се занимавам с преподавателска дейност. Избран съм за доцент в катедрата по обществено здраве. Доктор съм на науките от 2009 г., преминал съм през ВАК"., обясни той пред БГНЕС.

В описанието на Лъчезар Иванов се посочва, че той е с научна степен "доцент". Именно покрай кандидатстването му за тази степен, името на депутата бе замесено в скандал през 2012 г. Тогава две от публикациите, които са представени от Иванов в защита на неговата кандидатура се оказаха на пенсионирания проф. Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве.

Тогава депутатът от ГЕРБ обясни, че е допусната техническа грешка и не се е опитвал да заблуди комисията.
През 2010 г. Лъчезар Иванов пък бе принуден да се оттегли от поста на заместник-председател на Народното събрание, заради опит да ходатайства срещу уволнението на негов приятел митничар. Тогава Иванов се оттегли от председателския пост на ГЕРБ-София.

Парламентарната дейност на Лъчезар Иванов ще се запомни и с участието му в приемането на лобистката поправка, стана известна като "Мери Джейн" в Закона за наркотичните вещества, която по-късно бе отменена.

През 2009 г. името на Иванов попадна и в скандал с командировка в САЩ, която е била платена от неправителствени организации, които са свързани с фармацевтични компании.

Иванов е замесен и в скандал за домашно насилие, след като бившата му съпруга го обвини в тормоз,. Дъщеря му също се оплака от него в писмо до американския посланик в София. Тя бе посочила, че е жертва на домашно насилие от страна на баща си.

Миналата година стана ясно, че синът на народния представител е бил задържан по подозрение за участие в грабеж на бензиностанция.

#Лъчезар Иванов #преподавател #Софийски университет #депутат #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници